2989 5592 maria@tidtilliv.dk

Ryg- og lændesmerter

 

Lændesmerter er smerter i området, der strækker sig fra det nederste ribben til overgangen mellem balle og lår. Smerter i lænden er den hyppigste form for smerter fra muskler og led, som en stor del af voksne kan opleve i løbet af et liv. Rygsmerter er smerter, der kommer i perioder. Hos langt de fleste bedres smerterne markant i løbet af nogle uger, og hos andre varer smerterne blot nogle få dage. Mange vil opleve, at smerterne altid er der dog med vekslende intensitet.

Smerter opstået i den øvre del af ryggen (nakken) vil ofte betegnes som hold i nakken eller nakkehold. Man kan i dette tilfælde fremkalde flere smerter ved at bevæge hovedet og halsen. Der kan både være tale om et muskulært problem eller en overbelastning af musklerne, hvilket kan skyldes en forkert holdning eller en lang arbejdsdag med ensidig stilling.

Hvis der pludseligt opstår smerter langs ens ryg kan skyldes en fibersprængning også kaldet en muskelruptur. En muskelruptur er en overrivning af muskelfibre inden i en muskel. Her kan smerterne forekomme ved en enkelt bevægelse, som kan være fra et lille vrid til tunge løft. Har man smerter i form af, at ryggen føles låst eller som om noget sidder i klemme, kan skyldes, at et led i ryggen f.eks. de små led langs ryggen kan låses. Dette vil føre til, at musklerne i området vil spændes i et forsøg på at beskytte det låste led. Man vil opleve, at ryggen føles stiv og øm, hvilket hæmmer bevægelsesfriheden.

Smerter i den nederste del af ryggen lænderyggen kaldes hekseskud. Her er bevægelsen i ryggen ofte nedsat. Ryggen holdes enten let foroverbøjet eller hældende til en af siderne. Ens muskler føles spændte og ryggen føles stiv.  Smerterne kan ligeledes skyldes muskelfibre, overrivninger eller irritation af leddene langs ryggen.

Årsager til rygsmerter:

  • Mangel på motion
  • Arvelighed
  • Dårlig holdning
  • Overvægt
  • Arbejde
  • Generelt dårligt helbred

Regelmæssig massage kan både virke forebyggende på smerter i ryg og lænd samt afhjælpe akutte opstået smerter.

Kontakt mig på tlf.: 29895592  mail: maria@tidtilliv eller her og bestil en tid til fysiurgisk massage.
Min klinik ligger i Risskov. Se på kort

AFBUDSPOLITIK

Afbud bedes meddelt senest 24 timer før aftalen. Afbud ved pludselig opstået sygdom på dagen skal ske hurtigst muligt. Ved for sent afbud eller udeblivelse uden afbud betales fuldt honorar!