Kranio sakral terapi

Hvad kan kranio sakral terapi hjælpe med?

Her en kort liste over nogle af de symptomer, som KST er godt for:

Skulder/nakkesmerter, vrede, stress(kronisk, fysiologisk), kæbespændinger, skæren tænder, dårlig kropsholdning, bevægelse, fleksibilitet i kroppen, kolde hænder og fødder, dårlig fordøjelse, koncentrationsbesvær, svimmelhed, depression, angst, søvnløshed, ryg- og lændesmerter, spændte og hårde muskler, hovedpine, migræne, ADHD, piskesmæld og meget, meget mere…

Kranio-sakral terapi er behandling ved hjælp af blide tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen, bækkenet og korsbenet. 

KST kan optimere funktion og livskvalitet ved at korrigere ubalancer i hele bevægeapparatet(kroppen), blodcirkulationen, organsystemet, bidfunktion ect.

Det kranio-sakrale system består af:

  • Knoglerne i kraniet, rygsøjlen og korsbenet (sacrum)
  • Membranerne, der holder hjernen på plads i forhold til kraniets knogler
  • Hjernevæsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen.

Kranio-sakral terapi er baseret på opfattelsen, at der i kroppen findes en rytme kaldet den kranio-sakrale puls, hvormed hjernevæsken (cerebrospinalvæsken) pumpes rundt i kroppen omkring hjernen og rygmarven med en hastighed på 6-12 gange i minuttet. 

Tanken er, at den kranio-sakrale puls får knoglerne i kraniet og korsbenet og membranerne imellem knoglerne til at lave ganske små bevægelser – ligesom et åndedræt laver bevægelser i kroppen.

Ved hjælp af meget lette tryk i ansigtet, på særlige steder på rygsøjlen, bækkenet og på korsbenet, søger kranio-sakral terapeuter at fjerne spændinger og blokeringer, så den kranio-sakrale puls igen er optimal. 

Kranio-sakralterapi er en meget blid behandlingsform, fordi kranio-sakral terapeuten kun anvender meget lette tryk, der svarer til vægten af et stykke A4-papir.

KST er yderst velegnet til at sænke kroppens stressniveau og derved hjælpe med at mindske og måske fjerne opståede problemer såsom smerter, depression, anspændthed og irritabilitet, koncentrationsbesvær, søvnløshed, for højt blodtryk, hovedpine og migræne.