2989 5592 maria@tidtilliv.dk

Mors dag – hvorfor?

Hvor stammer mors dag egentligt fra? Nogen gange kan det være spændende at finde ud af, hvorfra vores traditioner stammer fra. Så her får I lige lidt viden om oprindelsen af Mors dag.

Mors dag stammer oprindelig fra Amerika, som de andre lidt arbitrære mærkedage – Valentines dag og Halloween. Oprindelig var det den amerikanske forfatter og kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe, der opfandt dagen i 1872, som skulle være en dag for fred. Først i starten af 1900-tallet blev den mere udbredt og i 1914 blev det en national helligdag i Amerika, som skulle ære alle mødres arbejde.

Mors dag blev indført i Danmark i 1929 af rigsdagsbetjent Christian Svenningsen (1896 – 1979). Han havde kæmpet som soldat i USA’s hær under 1. verdenskrig og hørte her om den nye tradition fra soldaterkammeraterne. Han bragte ideen til Danmark og krydrede traditionen med sin egen ide til arrangementer indenfor foreningen De Allieredes Danske Våbenfæller, hvor man samlede penge ind til fordel for krigsenker og mødre, der havde mistet en søn. Senere gik pengene til Mødrehjælpen.

I dag er det en af blomsterhandlernes måske travleste dage. Personligt kan jeg godt lide at give en lidt mere personlig gave, hvis muligheden tilbyder det. Sidste år fik min egen mor en farvelagt tegning med skriften MOR. Nu er det jo ikke altid muligt at lave en personlig gave, men derfor kan man jo alligevel godt give en gave, som kan gøre en forskel.

Hos Tid Til Liv tilbyder jeg forskellige gavemuligheder, som hver især kan berige eller gavne din mors hverdag.

Din mor kunne måske få noget ud af:

  • En massage
  • Indkøb og hjemmelavet mad
  • En gåtur
  • Ekstra rengøring
  • En tur på Aros, Kvindemuseet etc.
  • En tur på biblioteke
  • En god samtale om livets små og store spørgsmål

 

Jeg håber, du finder den perfekte gave til lige netop din mor.